Tietosuojalausunto ja suostumus tietojen käyttöön – www.zalando.fi

Tietosuoja on luottamusasia, ja asiakkaidemme luottamus on meille tärkeää. Verkkosivustomme turvallisen käytön takaamiseksi noudatamme henkilötietojen käsittelyssä tarkkaan lakisääteisiä määräyksiä ja haluamme tällä julkaisulla tiedottaa tavastamme kerätä ja käyttää tällaisia tietoja. Jäljempänä olevassa tietosuojalausunnossamme selitämme, mitä tietoja keräämme käyttäjistämme ja mitä näistä tiedoista käsittelemme ja käytämme milläkin tavalla. Lisäksi selitämme, kenen puoleen asiakkaamme voivat kääntyä, mikäli heillä on kysyttävää asiaan liittyen.

1. Vastuullinen taho ja käyttäjän oikeudet

Sivuston käyttäjien henkilötietojen keräämisestä, käsittelemisestä ja käytöstä vastuullinen taho Saksan liittotasavallan tietosuojalain mukaisesti on Zalando SE (jäljempänä: Zalando). Zalando on vastuullisena tahona asiakkaiden käytettävissä seuraavien yhteystietojen avulla:

- Postiosoite: Zalando SE, Tamara-Danz-Str. 1, 10243 Berlin, Saksa

- Faksi: +49 (0)30 2759 46 93

- Sähköposti: tietoturva@zalando.fi

Voit pyytää milloin tahansa maksutta tietoa itseäsi koskevista tiedoista, jotka olemme tallentaneet, ja oikeuksistasi oikaista, estää ja poistaa kyseisiä tietoja. Käänny tätä varten puoleemme käyttäen yllä mainittuja yhteystietoja.

Jos haluat esittää vastalauseen Zalandon tavalle kerätä, käsitellä tai käyttää tietojasi tämän tietosuojalausunnon määritysten mukaan tai jos haluat kieltää yksittäisen toimenpiteen, voit lähettää vastalauseesi sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse yllä mainittuja yhteystietoja käyttäen.

2. Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen

Henkilötiedot ovat tietoja tietyn tai määritettävissä olevan luonnollisen henkilön asioista tai henkilökohtaisista olosuhteista. Tähän kategoriaan luetaan esimerkiksi asiakkaan nimi, puhelinnumero, osoite sekä kaikki käyttötiedot, joita asiakas luovuttaa yrityksellemme rekisteröinnin ja asiakastilin avaamisen yhteydessä.

2.1 Asiakastili

Avaamme jokaiselle asiakkaallemme, joka rekisteröityy "Rekisteröidy nyt" -toiminnon avulla, oman asiakastilin, joka antaa salasanasuojatun suoran käyttömahdollisuuden käyttää tallentamiamme käyttötietoja. Kyseisen toiminnon avulla asiakas voi tarkastella mm. lopullisia, avoimia ja hiljattain lähettämiään tilauksia sekä hallita henkilötietojaan ja uutiskirjettä.

2.1.1 Asiakastilin avaaminen

Seuraavat tiedot ovat pakollisia rekisteröinnin yhteydessä asiakastilin avaamiseksi (pakolliset kentät):

- sähköpostiosoite

- salasana

- etunimi

- sukunimi

- sukupuoli

- suostumus luottokelpoisuustarkastusta ja tietosuojamääräyksiä varten.

Laskutus- ja toimitusosoitteet on annettava vasta tilauksen tekemisen yhteydessä. Tarvitsemme tilauksia varten oikeat nimi- ja osoitetiedot sekä numerot. Tarvitsemme sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää tilauksen saapumisen jälkeen ja tilauksen lähettämisen jälkeen vahvistuksen sekä yleisesti asiakkaan kanssa viestimiseen. Lisäksi käytämme sähköpostiosoitetta asiakkaan tunnistamiseen (käyttäjätunnuksena), kun tämä ilmoittautuu asiakastililleen.

2.1.2. Asiakastilin käyttäminen

Voit käyttää Zalando-asiakastiliäsi, kun kirjaudut sisään Zalandon eurooppalaisiin verkkokauppoihin. Lisäksi voit käyttää asiakastiliä myös kirjautuessasi sisään Zalando Lounge -portaaliin (myös Zalando SE:n toiminto) tai muun Zalando-yritysryhmän palvelun käyttäjäksi (esim. Zalon, Fleek tai MOVMNT). Luovutamme tietojasi ainoastaan näille palveluille, kun kirjaudut niiden käyttäjäksi. Jos kyseessä ei ole Zalando SEn palvelu (esim. Zalando Lounge), tietojen luovuttaminen tapahtuu vain suostumuksellasi, jonka voit antaa jokaisen ilmoittautumisprosessin yhteydessä.

Jos et kirjaudu ulos asiastililtäsi, pysyt automaattisesti sisäänkirjautuneena. Tämä toiminto mahdollistaa palvelumme jonkin osan käytön (esim. "Toivelista") myös ilmoittautumatta uudelleen asiakastilille. Turvallisuussyistä sinua pyydetään kuitenkin syöttämään vielä kerran salasanasi siltä varalta, että sinun on muutettava henkilötietojasi tai että haluat tehdä tilauksen.

2.1.3. Omat preferenssit

Voit ilmoittaa Zalandolle, mistä merkeistä tai tuoteluokista olet erityisen kiinnostunut ja mitkä merkit eivät kiinnosta sinua. Tätä varten käytettävissäsi on "Omat preferenssit" -toiminto, jonka kautta voit hakea esiin asiakastilisi ja muokata sen tietoja milloin tahansa. Muunnamme mm. etusivua näiden tietojen perusteella antaaksemme kiinnostavamman ja omiin tarpeisiisi soveltuvamman palvelun.

2.2 Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen

Keräämme, tallennamme ja käsittelemme asiakkaidemme tietoja koko ostoprosessin ajan palveluidemme (esim. "Omat preferenssit") tarjoamiseksi, mahdollisten myöhempien takuutoimenpiteiden toteuttamiseksi, teknisen hallintaosaston ja omien markkinointitarkoitustemme (lisätietoja on kohdassa 2.3) vuoksi sekä rikosten ja petosten estämiseksi. Luovutamme henkilötietoja ulkopuolisille tahoille ainoastaan siinä tapauksessa, että laki sen sallii, esimerkiksi sopimuksen toteuttamis- tai markkinointitarkoituksessa, laskutuksen vuoksi tai jos asiakas on antanut siihen etukäteen suostumuksensa. Tilauksen toteuttamiseksi palkkaamamme ulkopuoliset palveluntarjoajat (esim. kuljetus- ja huolintayritykset sekä pankit) saavat meiltä tiedot, jotka ovat välttämättömiä tilauksen ja sopimuksen toteuttamiseksi. Palveluntarjoajamme saavat käyttää näin luovutettuja tietoja pelkästään tehtäviensä suorittamiseen.

2.3 Asiakkaiden tietojen käyttö mainostamistarkoituksiin

Käytämme tietojasi Zalandon kautta tekemiesi ostojen toteuttamisen ohella myös seuraaviin tarkoituksiin: ostokokemuksesi parantamiseen pysyvästi ja sen muokkaamiseksi asiakasystävälliseksi ja yksilölliseksi, viestiäksemme sinulle tilaustasi koskevista asioista, ilmoittaaksemme sinulle tietyistä tuotteista ja markkinointikampanjoista sekä suositellaksemme sinulle tuotteita tai palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Käytämme tähän tarkoitukseen saatavilla olevia tietoja, kuten esimerkiksi sähköpostiviestejä koskevia vastaanotto- ja lukemisvahvistuksia sekä tietoja, jotka koskevat käyttämääsi päätelaitetta, internetyhteyttä, käyttöjärjestelmää, alustastaa, verkkosivustolla vierailun päivämäärää ja kellonaikaa sekä katselemiasi tuotteita, ja tietoja, jotka olemme saaneet sinulta (mukaan lukien automaattisesti lähetetyt tai tuotetut tiedot). Lisäksi käytämme myös tilaushistoriaasi.

Voit kieltää milloin tahansa henkilötietojesi käyttämisen mainostarkoituksiin tai yksittäisiin toimenpiteisiin ilman, että tästä aiheutuisi muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse).

2.3.1 Uutiskirje

Käytämme uutiskirjeen lähettämiseen sähköpostiosoitetta, jonka olet meille ilmoittanut, ja tarvitsemme tähän vahvistuksen, että hyväksyt kyseisen sähköpostiosoitteen omistajana uutiskirjeen saannin. Jos et halua enää tulevana ajankohtana saada uutiskirjettämme, voit lopettaa sen tilaamisen milloin tahansa ilman, että siitä aiheutuu muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse). Myös kaikissa uutiskirjeissämme on tilaamisen lopettamisen mahdollistava linkki.

2.3.2 Sähköpostitse ilmoitettavat tuotesuositukset

Jos teet Zalandolta ostotilauksen, saat meiltä säännöllisesti tuotesuosituksia sähköpostitse. Saat tällaisia tuotesuosituksia riippumatta siitä, oletko tilannut uutiskirjeen vai et. Haluamme näin tiedottaa valikoimaamme kuuluvista tuotteista, jotka ehkä kiinnostavat sinua viimeisimmän tilauksesi perusteella. Jos et halua enää tulevana ajankohtana saada meiltä tuotesuosituksia tai ylipäätään mainosviestejä, voit estää niiden saamisen milloin tahansa ilman, että siitä aiheutuu muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse). Myös kaikissa sähköpostiviesteissämme on viestien estämisen mahdollistava linkki.

2.3.3 Bannerimainokset

Käytämme verkkosivustolla käyntisi aikana keräämiämme tietoja myös näyttääksemme sinulle ns. bannerimainoksia. Ne ovat mainoksia, jotka on linkitetty ulkopuolisten tahojen verkkosivustoilta. Tämä tapahtuu useimmiten nk. evästeiden tai pikselien avulla. Tavoitteenamme on muokata mainostemme sisältö sinulle mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi. Tästä johtuen näet bannerimainoksissa etupäässä tuotteita, joita olet jo katsellut sivuillamme, tai tuotteita, jotka muistuttavat tarkastelemiasi tuotteita (ns. uudelleenkohdistus). Bannerimainosten osalta käytämme ainoastaan pseudonymisoituja tietoja; yksiselitteisesti tunnistettavissa olevat henkilökohtaiset tiedot (esim. nimi ja sähköpostiosoite) eivät tallennu evästeisiin.

Lisätietoja evästeistä, pikseleistä ja uudelleenkohdistuksesta on nähtävissä tämän lausunnon kohdissa 4 ja 7.

2.3.4 Arvonnat ja markkina- ja mielipidetutkimukset

Käytämme arvonnoissa tietojasi voitosta ilmoittamiseen ja mainostaaksemme tuote­valikoimaamme. Yksityiskohtaisia tietoja on kulloisenkin arvonnan osallistumisehdoissa.

Lisäksi käytämme tietojasi markkina- ja mielipidetutkimuksiin. Emme käytä markkina- ja mielipidetutkimuksiin keräämiämme tietoja mainostamistarkoituksiin. Yksityiskohtaisia tietoja (erityisesti tietojesi arvioinnista) on kulloisessakin kyselyssä tai paikassa, johon ilmoitat tietosi. Kyselyiden yhteydessä ilmoittamiasi tietoja ei luovuteta edelleen ulkopuolisille tahoille eikä niitä julkaista.

Voit kieltää milloin tahansa tietojesi käyttämisen kokonaan markkina- ja mielipidetutkimuksiin tai tiettyihin toimenpiteisiin ilman, että tästä aiheutuu muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (esim. sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse). Myös kaikissa sähköpostitse lähettämissämme kyselyissä on kieltämisen mahdollistava linkki.

3. Luottotietotarkastus

Ennen ostosopimusten toteuttamista suoritamme luottotietotarkastuksen. Teemme näin, jotta voimme tarjota asiakkaillemme erilaisia maksutapoja. Lisäksi luottotietotarkastuksen tarkoituksena on suojata meitä siltä, että maksut jäisivät saamatta. Luottotietotarkastuksen tarkoituksena on myös suojata asiakkaamme ja meidät petoksilta ja muilta rikoksilta.

Luottotietotarkastuksen puitteissa tarkistamme kaikki käytettävissämme olevat tiedot ja määritämme siten, mitä maksutapoja voimme tarjota tietylle tilaukselle. Tarkistamme tällöin mm. kaikki kyseiseltä asiakastililtä aikaisemmin tehdyt tilaukset. Tarkistamme myös, poikkeaako toimitusosoite laskutusosoitteesta, onko kyseessä uusi toimitusosoite tai tuleeko tilaus lähettää paketinnoutopisteeseen.

Tarvitsemme meillä olevien tietojen lisäksi ulkoisten palveluntarjoajien tietoja. Tätä tarkoitusta varten välitämme luottotietotarkastukseen tarvittavat henkilötiedot (etu- ja sukunimi, osoite sekä syntymäaika) seuraavalle palveluntarjoajalle:

Suomen Asiakastieto Oy, Työpajankatu 10 A, P.O. Box 10, 00581 Helsinki

Tämä luottotietoyhtiö käyttää luovuttamiamme tietoja arvioidessaan matemaattis-tilastollisen menetelmän perusteella asiakkaan luottokelpoisuuden kunkin tilauksen osalta (pisteytyksellä). Lisäksi luottotietoyhtiö käyttää mainittuja tietoja muita yrityksiä varten (esim. verkkokauppoja) osoitteen tai henkilöllisyyden tarkistamiseksi sekä tähän liittyviä pisteytysohjelmia varten. Todennäköisyysarvon laskelmassa huomioidaan myös asiakkaan osoitetiedot. Tietyissä olosuhteissa on mahdollista, että sen ominaisuudet vaikuttavat negatiivisilta.

Ellemme suostu asiakkaalle tarjolla olevaan maksutapaan tai maksutapoihin, asiakas voi ottaa yhteyttä kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen. Tämän jälkeen tarkistamme päätöksen uudelleen asiakkaan mielipiteen huomioon ottaen.

Asiakas voi perua suostumuksensa milloin tahansa, jolloin sen vaikutus kohdistuu tulevaisuuteen, kohdassa 1 esitettyjä yhteystietoja käyttäen ja saada tietoa meillä ja luottotietoyhtiöllämme (yllä mainittua osoitetta käyttäen) tallennettuina olevista tiedoista.

4. Evästeet

Evästeiden hyväksyminen ei ole edellytys verkkosivustomme käyttämiseen. Haluamme kuitenkin korostaa, että verkkosivustollamme ja palveluissamme olevat toiminnot ovat rajoitettuja, jos evästeitä ei hyväksytä.

Mitä ovat evästeet?

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat asiakkaan laitteen muistiin ja välittävät tietyt asetukset ja tiedot järjestelmäämme asiakkaan käyttämän selaimen avulla. Periaatteessa evästeitä on olemassa kahdenlaisia: nk. istuntoevästeitä, jotka katoavat, kun selain suljetaan, ja väliaikaisia ja pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneelle pitkäaikaisesti tai rajoittamattomaksi ajaksi. Tällaiset tallentuneet tiedostot auttavat meitä muokkaamaan verkkosivustojamme ja tarjouksiamme asiakkaalle sopiviksi ja helpottavat asiakkaan verkkosivuston käyttöä esimerkiksi siten, että tietyt tiedot säilyvät tallennettuina, jolloin niitä ei tarvitse syöttää jatkuvasti uudelleen.

Mitä evästeitä Zalando käyttää?

Suurin osa käyttämistämme evästeistä katoaa kiintolevyltä automaattisesti selainistunnon päätyttyä (istunnon lopussa). Tästä syystä niitä kutsutaan myös istuntoevästeiksi. Istuntoevästeitä tarvitaan esimerkiksi ostoskoritoiminnon ylläpitämiseksi useilla sivuilla. Lisäksi käytämme evästeitä, jotka jäävät asiakkaan kiintolevylle. Seuraavalla kerralla järjestelmä tunnistaa sitten automaattisesti, että asiakas on jo käynyt verkkosivustollamme ja käyttänyt tiettyjä tietoja ja asetuksia. Nämä väliaikaiset tai pysyvät evästeet (käyttöikä vaihtelee kuukaudesta kymmeneen vuoteen) tallentuvat asiakkaan kiintolevylle ja katoavat itsestään määritetyn ajan kuluttua. Erityisesti näiden evästeiden avulla pystymme muokkaamaan tarjonnastamme käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemmman. Näiden tiedostojen perusteella on mahdollista näyttää asiakkaalle tämän kiinnostuksen kohteisiin perustuvia tietoja verkkosivustolla. Tällaisten evästeiden nimenomaisena tarkoituksena on siis mukauttaa tarjontamme asiakkaan toiveiden mukaisesti ja tehdä verkkosivustomme selaamisesta mahdollisimman mukavaa.

Mitä tietoja evästeisiin tallentuu?

Zalandon käyttämiin evästeisiin tallentuu ainoastaan pseudonymisoituja tietoja. Evästeiden aktivoitumisen hetkellä niille määritetään tunnistenumero. Asiakkaan henkilötietoja ei liitetä tähän tunnistenumeroon. Asiakkaan nimi, IP-osoite ja muut vastaavat tiedot, joiden perusteella voitaisiin tunnistaa suoraan evästeen ja asiakkaan välinen yhteys, eivät tallennu evästeisiin. Evästetekniikan pohjalta saamme pelkästään pseudonymisoituja tietoja esimerkiksi siitä, millä kauppamme sivuilla asiakas on käynyt, mitä sivuja hän on katsellut jne.

Mitä tarkoittaa sivustokohtainen kohdistaminen?

Zalandon verkkosivustoilla kerätään evästetekniikalla tietoja mainosten ja koko verkkotarjonnan optimoimiseksi. Näitä tietoja ei käytetä asiakkaan tunnistamiseksi henkilökohtaisesti, vaan niiden ainoana tarkoituksena on auttaa sivustojemme käytön kartoituksessa epäsuoriin tunnistetietoihin perustuen. Mainitulla tekniikalla pystymme tuottamaan mainoksia ja/tai esittelemään erityistarjouksia ja palveluja, joiden sisältö perustuu napsautusanalyysistä saatuihin tuloksiin (esimerkiksi mainos, joka pohjautuu siihen, että asiakas on tarkastellut edellisinä päivinä ainoastaan urheilujalkineita). Tavoitteemme on tällöin luoda verkkotarjontamme asiakkaalle mahdollisimman kiinnostavaksi ja tuoda näkyviin mainos, joka vastaa asiakkaan mielenkiinnon kohteita.

Käyttääkö Zalando myös ulkopuolisten toimijoiden evästeitä (nk. kolmansien osapuolten evästeitä)?

Zalando käyttää muutamia mainosyrityksiä, jotka auttavat muokkaamaan sen internettarjontaa ja verkkosivustoa asiakkaille entistä mielenkiintoisemmaksi. Tästä johtuen asiakkaan kiintolevylle tallentuu myös kumppaniyhtiöiden evästeitä verkkosivustolla käynnin yhteydessä. Ne ovat väliaikaisia tai pysyviä evästeitä, jotka katoavat automaattisesti määritetyn ajan kuluttua. Nämä väliaikaiset tai pysyvät evästeet (käyttöikä vaihtelee 14 päivästä kymmeneen vuoteen) tallentuvat kiintolevylle ja katoavat itsestään määritetyn ajan kuluttua. Myös kumppaniyhtiöidemme evästeet sisältävät ainoastaan pseudonymisoituja, useimmiten jopa nimettömiä tietoja. Tällaiset tiedot voivat liittyä asiakkaan katselemiin tuotteisiin, asiakkaan mahdollisesti ostamiin tai etsimiin tuotteisiin jne. Jotkut mainoskumppaneistamme keräävät verkkosivustoilta tietoja myös siitä, millä sivustoilla asiakas on käynyt aikaisemmin tai mitä tuotteita kohtaan asiakas on osoittanut kiinnostusta, jotta ne voivat tuottaa sellaisia mainoksia, jotka vastaavat asiakkaan mielenkiinnon kohteita parhaalla mahdollisella tavalla.

Uudelleenkohdistaminen

Käytämme verkkosivustoillamme nk. uudelleenkohdistustekniikkaa. Tämän tekniikan tarkoituksena on muokata verkkotarjontaamme asiakkaalle mielenkiintoiseksi. Kyseisen tekniikan avulla pystytään kohdistamaan meidän kaupassamme käyneille ja meidän tuotteistamme kiinnostuneille asiakkaille mainoksia myös yrityskumppaniemme verkkosivustoilla. Olemme vakuuttuneita siitä, että yksilöllistetyn, mielenkiinnon kohteisiin perustuvan mainoksen näkeminen on tavallisesti kiinnostavampaa internetin käyttäjälle kuin mainos, joka ei liity käyttäjään lainkaan yksilöllisellä tasolla. Tällaisten mainosten näyttäminen kumppaniyhtiöidemme verkkosivustoilla tapahtuu evästetekniikan sekä verkon käyttäjän aikaisemman käyttäytymisen analysoinnin pohjalta. Tällainen mainonta tapahtuu täysin epäsuoriin tunnistetietoihin perustuen, pseudonyymisti.

Evästeet tallentuvat verkkosivustomme käytön yhteydessä, ja niiden avulla kerätään, tallennetaan ja käytetään asiakkaan käyttötietoja. Asiakkaan tiedot säilyvät edelleen tallennettuina selainistunnon päätyttyä, ja ne voidaan hakea esiin esimerkiksi seuraavan verkkosivustolla käynnin aikana.

Miten evästeiden tallentumisen voi estää?

Selaimen asetuksista voidaan valita, että evästeiden tallentuminen on hyväksyttävää vain suostumuksella, ja näin voidaan estää evästeiden tallentuminen edelleen. Jos haluat hyväksyä ainoastaan Zalandon evästeet, mutta et muiden palveluntarjoajien tai yrityskumppaniemme evästeitä, voit valita selaimesta asetuksen "Estä kolmansien tahojen evästeet".

Verkkoselaimen valikkopalkista löytyy yleensä ohjetoiminto, jossa kerrotaan, miten uudet evästeet voidaan torjua ja jo tallentuneet evästeet ottaa pois toiminnasta.

5. Lokitiedot

Aina kun Zalandon verkkosivusto avataan, kulloisenkin verkkoselaimen kautta välittyy ja tallentuu käyttötietoja protokollatiedostoihin, niin kutsuttuihin palvelimen lokitiedostoihin. Tällöin tallentuvat tietueet sisältävät seuraavat tiedot: sivuston avaamisen päivämäärä ja kellonaika, avatun sivun nimi, IP-osoite, viite-URL (alkuperäinen URL, josta on siirrytty tälle verkkosivustolle), siirretty tietomäärä sekä käytössä olevan selaimen tuote- ja versiotiedot.

Arvioimme tällaisia lokitiedostojen tietueita kehittääksemme valikoimaamme sekä Zalando-kauppaamme edelleen, muokataksemme siitä entistä käyttäjäystävällisemmän, löytääksemme ja korjataksemme virheet nopeammin ja hallitaksemme palvelinkapasiteettejamme. Samalla käytämme lokitiedostojen tietueita suojataksemme Zalando-kauppaamme hyökkäyksiltä, esimerkiksi hajautetuilta palvelunestohyökkäyksiltä, joiden tarkoituksena on estää Zalando-kauppamme käyttö liiallisella tiedustelumäärällä.

6. Verkkoanalyysi

Parantaaksemme ja optimoidaksemme jatkuvasti valikoimaamme käytämme nk. jäljitys­tekniikkaa. Tätä tarkoitusta varten käytämme Google Analytics- ja Webtrekk-palvelja.

6.1 Google Analytics

Tällä verkkosivustolla käytetään Google (Universal) Analytics -palvelua, Google Inc.:n (www.google.de) verkkoanalysointipalvelua. Google (Universal) Analytics perustuu menetelmiin, joiden avulla voidaan analysoida asiakkaan verkkosivuston käyttöä esimerkiksi nk. evästeillä, jotka ovat asiakkaan tietokoneelle tallennettavia tekstitiedostoja. Kerätyt tiedot siitä, miten asiakas käyttää verkkosivustoa, välitetään ja tallennetaan tavallisesti Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle. Aktivoimalla tällä verkkosivustolla IP-anonymisointi lyhennetään IP-osoite ennen sen välittämistä Euroopan unionin jäsenmaiden kesken tai Euroopan talousalueen muiden sopimusmaiden välillä. Koko IP-osoite välitetään Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle vain poikkeustapauksissa ja siellä se lyhennetään. Google Analyticsin käytön aikana asiakkaan selaimesta välitettyä nimetöntä IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Voit estää evästeen tuottamien, verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (ml. IP-osoitteen) välittymisen Googlelle ja niiden käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla alla olevasta linkistä saatavan selainliitännäisen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi .

Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa tätä linkkiä estääksesi tällä verkkosivustolla Google Analyticsin avulla tapahtuvan tietojen keräämisen. Tällöin päätelaitteellesi tallentuu "kieltoeväste" (opt-out-cookie). Jos poistat evästeet, sinun tulee napsauttaa linkkiä uudelleen.

6.2 Webtrekk

Verkkosivustojen tilastolliseen analysointiin käytämme lisäksi Webtrekk GmbH:n tekniikoita. Yrityksen osoite on Boxhagener Str. 76-78, 10245 Berlin, Saksa (www.webtrekk.de). Keräämme tilastollisia tietoja verkkovalikoimamme käytöstä Webtrekkin palveluiden avulla. Käytämme näitä tietoja parantaaksemme ja optimoidaksemme jatkuvasti Zalando-kauppaamme ja tarjontaamme sekä muokataksemme niitä mielenkiintoisemmiksi asiakkaillemme. Webtrekk GmbH on tietosuojan ja Zalandon käyttämän Web Controlling -ohjelmiston osalta Saksan Saarinmaan TÜV-tarkastuslaitoksen sertifioima yritys. Erityisesti jäljitystietojen keräämiseen ja käsittelyyn liittyvien tietosuojasäädösten noudattaminen ja tietojen turvallisuus on tarkastettu ja sertifioitu. Näiden verkkosivustojen käytön yhteydessä kerätään ja arvioidaan tietoja, jotka asiakkaan selain välittää. Tämä tapahtuu evästetekniikalla ja nk. pikseleillä, jotka liittyvät jokaiseen verkkosivuun. Tällöin kerätään seuraavat tiedot: pyyntö (pyydetyn tiedoston nimi), selaimen tyyppi ja versio, selaimen kieli, käytössä oleva käyttöjärjestelmä, selainikkunan sisäinen erottelutarkkuus, kuvaruudun erottelutarkkuus, Javascriptin aktivointi, Java päällä/pois, evästeet päällä/pois, värisyvyys, viite-URL, IP-osoite (kerätään vain nimettömästi ja poistetaan välittömästi käytön jälkeen), verkkosivuston käytön kellonaika, napsautukset, tilausarvot, ostoskorit ja lomakkeiden sisällöt nimettömästi (esimerkiksi tieto siitä, onko puhelinnumeroa ilmoitettu vai ei). Tiedot eivät ole milloinkaan suoraan yhdistettävissä henkilökohtaisesti keneenkään. Näin kerättyjen tietojen tarkoituksena on laatia nimettömiä käyttäjäprofiileita, jotka muodostavat perustan verkkotilastoille. Webtrekk-tekniikoilla kerättyjä tietoja ei käytetä ilman kyseisen henkilön erikseen antamaa suostumusta näitä verkkosivustoja käyttävän henkilön tunnistamiseen henkilökohtaisesti, eikä niitä yhdistetä missään vaiheessa viitetunnuksella merkityn henkilön henkilötietoihin.

Voit estää Webtrekkin suorittaman tiedonkeruun ja -tallennuksen milloin tahansa tulevien toimenpiteiden osalta. Napsauta tätä varten seuraavaa linkkiä: https://www.webtrekk.com/en/index/opt-out-webtrekk

Linkkiä käyttämällä tietokoneellesi tallentuu kieltoeväste. Kyseinen eväste on voimassa viisi vuotta. Huomaa, että jos poistat kaikki tietokoneellasi olevat evästeet, myös tämä kieltoeväste poistuu. Se merkitsee sitä, että jos haluat edelleen kieltää Webtrekkin nimettömästi tapahtuvan tiedonkeruun, sinun on asetettava uusi kieltoeväste. Kieltoeväste asetetaan selain- ja tietokonekohtaisesti. Jos käytät verkkosivustojamme kotoa ja töistä käsin tai eri selaimilla, sinun on aktivoitava kieltoeväste näistä eri selaimista tai eri tietokoneilta.

7. Ulkopuolisten tahojen suorittama uudelleenkohdistaminen ja tiedonkeruu bannerimainontaa varten

Käytämme markkinoinnin uudelleenkohdistamiseen ja bannerimainontaan sellaisten ulkopuolisten tahojen palveluja, jotka käyttävät sivustoillamme evästeitä. Tällaisia palveluntarjoajia ovat seuraavat tahot:

- Doubleclick by Google, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; https://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/

- Nugg.ad GmbH, Rotherstr. 16, 10245 Berlin, Germany; https://www.nugg.ad/en/privacy/general-information.html

- Adform Germany GmbH; Gr. Burstah 50-52, 20457 Hamburg, Germany; http://site.adform.com/privacy-policy/en/

- Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA; https://www.facebook.com/about/privacy

- Criteo CIL, 32 Rue Blanche, 75009 Paris, France; http://www.criteo.com/en/privacy/

- The Rubicon Project Ltd., Walmar House, 5th Floor, 296 Regent St., London, W1B 3HR, United Kingdom; http://rubiconproject.com/privacy/consumer-online-profile-and-opt-out/

- Yieldlab AG, Colonnaden 41. 20354 Hamburg, Germany; http://www.yieldlab.com/meta-navigation/data-protection/

- Xaxis, Inc., 132 West 31 Street, 9th Floor, New York, NY 10001, USA; https://www.xaxis.com/static/view/privacy-policy-en

8. Turvallinen tiedonsiirto

Asiakkaidemme henkilötiedot välitetään turvallisesti salattuina. Tämä koskee sekä tilaus- että sisäänkirjautumistietoja. Käytämme tähän tarkoitukseen TLS- tai SSL-koodausjärjestelmää (Transport Layer Security, Secure Socket Layer).

Lisäksi olemme suojanneet verkkosivustomme ja muut järjestelmämme teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä asiakkaiden tietojen katoamista, tuhoutumista, väärinkäyttöä, muuttamista ja valtuuttamattomien henkilöiden toimesta tapahtuvaa levittämistä vastaan.