Flashback

Debbie Reynolds ja pilkkumekko

Singin’ in the Rain -elokuvan tähden pilkullinen leninki henkii naisellista eleganssia.
Charlotte Groeneveld, 2017 © Andrew Toth / Getty Images
Charlotte Groeneveld, 2017 © Andrew Toth / Getty Images 
Debbie Reynolds, 1955 © Fredric Lewis / Getty Images
Debbie Reynolds, 1955 © Fredric Lewis / Getty Images 

Pilkkukuosissa yhdistyy ihanasti musikaalinen harmonia ja eloisa tyttömäisyys. Polkkakuvioksikin kutsutun kuosin nimi saattaa juontua joko tšekkiläisestä polkkatanssista tai Frank Sinatran balladista ”Polka Dots and Moonbeams”. Niin Disneyn Minni Hiiren pilkkumekon kuin Christian Diorin New Look -mallisto nostivat tyttömäisen pilkkukuosin 50-luvulla elämänilon ja pirteyden symboliksi. Unohtumattomin pilkkumekkoinen kaunotar on ehdottomasti Debbie Reynolds, joka muistetaan parhaiten Singin’ in the Rain -elokuvan viattoman iloisena Kathy Seldeninä.

Reynoldsin pirteät pilkut

Reynolds koki läpimurtonsa jo 19-vuotiaana esittäessään hittimusikaalissa epävarmaa näyttelijänalku Seldeniä, joka rakastuu Gene Kellyn esittämään hurmuriin Don Lockwoodiin. Elokuva nosti nuoren tyttösen kertaheitolla kuuluisuuteen ja teki hänestä koko Amerikan virallisen sydänkäpysen.

Reynolds ymmärsi, että muoti on ennen kaikkea hauskanpitoa. Hänellä oli muun muassa mittava kokoelma Hollywoodin muotiluomuksia, esimerkiksi kilpasiskonsa Elizabeth Taylorin asu Cleopatra-elokuvasta. Pilkkukuosi oli yksi hänen suosikkikuvioistaan, ja sitä nähtiin hänen yllään niin uimapuvuissa, hellemekoissa kuin asiallisemmissakin asuissa. Vuonna 1955 otetussa ikonisessa kuvassa Reynoldsilla on yllään pilkkumekko, jonka hihansuita ja kaula-aukkoa koristavat söpöt päivänkakkaranauhat. Mekon pirteys ja Reynoldsin viaton hymy henkivät puhdasta iloa. Reynolds säilytti huolettoman ja pirtsakan charminsa aina viimeisiin päiviinsä saakka vuonna 2016, jolloin hän kuoli vain päivä tyttärensä, Star Wars -tähti Carrie Fisherin, jälkeen.

Pilkkujen uuden kuviot

Tänä syksynä pilkkukuosi on jälleen muotia – tosin pelkistetymmässä ja asiallisemmassa muodossa. Kauden hittivärit ovat nimittäin musta ja valkoinen. Marques Almeidan uusimmassa mallistossa nähtiin suurta pallokuosia, Balenciaga käytti pilkkuja tyylikkäissä iltapuvuissa ja Emporio Armani toi kuosin jakkupukuihin. Jos haluat välttää liian tyttömäisen vaikutelman, yhdistä pilkkukuosi rohkeisiin asusteisiin. Ota mallia hollantilaista Charlotte Groeneveldistä, joka esiintyi New Yorkin muotiviikoilla pitkässä valkomustassa pilkkuleningissä, jota täydentävät rajut maiharit ja nahkalaukku. Tyylitaiturin asukokonaisuus on yhtä aikaa huoleton ja cool. Tämä asu olisi varmasti myös Reynoldsin mieleen!

Suosikkimme