Flashback

Debbie Harry ja ylipolvensaappaat

Punkkari-ikoni inspiroi New Yorkin muotipiirejä 1970- ja 1980-luvuilla. Tähden röyhkeä asenne ja rohkea tyyli kulminoituivat upeissa kengissä.
Deborah Harry, 1978 © Allan Tannenbaum /Getty Images
Deborah Harry, 1978 © Allan Tannenbaum /Getty Images 
Lena Lademann, 2017 © Christian Vierig /Getty Images
Lena Lademann, 2017 © Christian Vierig /Getty Images 

Debbie Harryn kuvaa katsoessa on vaikea uskoa, että korkeat saappaat kuuluivat miesten pukeutumiseen 1900-luvun alkuun saakka. 1960-luvun minihamemuodin myötä ylipolvensaappaista tuli naisellisuuden symboli. Muotifanit varmaan muistavat Roger Viviersin unohtumattomat Yves Saint Laurentille suunnitellut krokotiilinnahkasaapikkaat tai Pierre Cardinin kultaiset kiiltonahkakengät? Vasta Debbie Harry, jota kutsuttiin myös punkin Marilyn Monroeksi, herätti kuitenkin saappaiden särmikkyyden ja kissamaisen seksikkyyden kunnolla eloon. Vedä tänä syksynä jalkaasi korkeat nahkasaapikkaat ja rokkaa muodin aallonharjalla Blondien laulajan tapaan!

Punk-tyylin kuningatar

Debbie Harry oli kapinallinen, jonka ura 1970-luvun punk-skenessä viitoitti tietä tämän päivän naisartisteille. Radioaaltoja hallitsi discomusiikki, mutta särmikkään näköisen blondin estottomat lyriikat muuttivat musiikin maailman hetkessä. Blondie oli cooliuden ruumiillistuma ja soitti loppuunmyydyillä keikoilla New Yorkin punk-temppeli CBGB:ssä. Debbie Harryn raspiääni ja röyhkeä asenne kulkivat käsi kädessä hänen rohkean tyylitajunsa kanssa. Lateksisiset ylipolvensaappaat, joissa yhdistyivät täydellisesti feminiinisyys ja särmikkyys, olivat hänen tavaramerkkinsä. Harry saattoi yhdistää saappaat niin räväkkään minimekkoon, yksiväriseen tai leopardikuosiseen catsuitiin, vintage-t-paitaan ja legginseihin tai Stephen Sprousen muotiluomukseen, mutta lopputulos oli aina upea. Punk-lookin viimeistelivät sotkuinen tukka ja vahvasti meikatut silmät.

Nyt Harry on jo 72 vuotias, mutta jatkaa edelleen samaan malliin. Hänen tukkansa on edelleen platinanvaalea, ja Blondien uusin levy Pollinator on otettu kiittäen vastaan. Tänä syksynä julkaistaan myös Harryn Obeylle suunnittelema mallisto, joka juhlistaa bändin ensimmäisen CBGB-keikan 40-vuotispäivää. Hiljattain punk-leidi myös poseerasi Wonderland-lehdessä kirkkaan vihreissä Vetementsin ylipolvensaappaissa. Tämä punk-ikoni on epäilemättä todellinen cooliuden kuningatar!

Katse jalkoihin

Tänä syksynä ylipolvensaappaat ovat kuuma trendi, ja valikoimista löytyy monenlaisia malleja mokkanahkasaapikkaista kiiltonahkakenkiin. Saappaat sopivat yhteen niin minihameen ja sukkahousujen kuin tiukkojen farkkujenkin kanssa, ja pitävät jalat lämpiminä talven lähestyessä. Erityisesti minihameen kanssa pitkät saappaat myös pidentävät sääriä kauniisti.

Jos räväkän seksikäs punk-tyyli ei ole sinun juttusi, ota mallia Lena Lademannista ja yhdistä saappaat reilunkokoiseen toppiin tai takkiin – esimerkiksi ruudullinen takki on nappivalinta! Upeat ylipolvensaappaat nostavat asusi uudelle tasolle!

Shoppaile nyt