Trendikatsaus

Lahkeet leikkuriin

Nilkkamittaiset farkut ovat kaikkialla tällä kaudella. Näillä vinkeillä yhdistät denimiä asuun kuin asuun.
© Getty Images 

Farkut eivät koskaan todella mene pois muodista, vaikka niiden mallit muuttuvatkin. Hetken aikaa kaikki pukeutuvat vain pillifarkkuihin ja seuraavassa hetkessä haetaankin inspiraatiota 90-luvun leveistä farkkumalleista. Tänä kesänä lyhennetään lahkeita. Näytöslavat ja kadut täyttyvät leikatuista ja lyhyistä lahkeista.

90-luvun grunge-tyyli ei kuitenkaan ole tekemässä paluuta, vaan siluetti on virtaviivaisempi ja jaloille jää enemmän tilaa. Pariisissa tämän kevään ja kesän muotiviikoilla japanilaisen Facetasmin miesten kokoelmassa iloteltiin sydämen kyllyydestä lyhyillä lahkeilla. Farkkujen polvet oli paikattu lippumaisilla paikoilla ja nilkkamittaiset lahkeet oli kääritty korostamaan niiden lyhyyttä entisestään.

Muusikot ja artistitkin ovat innostuneet lyhyistä lahkeista. Pharrell Williams on nähty niin punaisella matolla kuin sen ulkopuolellakin nilkkamittaisissa housuissa. Lyhyet lahkeet ovat usein paljastaneet värikkäät sukat. Eteläafrikkalainen levytuottaja DJ Black Coffee on myös omaksunut nilkkamittaiset farkut ja hän yhdistää ne usein värikkäisiin nauhallisiin kenkiin tai kiiltäviin nilkkureihin.

Nilkkamittaiset farkut näyttävät olevan kauden suosituin tyyli, ja ne sopivat niin rentoihin kuin muodollisempiinkin tilaisuuksiin. Jos olet rokkari tai skeittari, kääri jo lyhyitä lahkeita vielä lyhemmiksi ja pue niiden kanssa tyylikkäät tennarit ja t-paita. Bisnestyyliin sopivat vapaa-ajan kauluspaita ja loaferit tai nauhakengät – sukkien kanssa tietenkin! Saatat yllättyä, miten mukavat ja rennot nilkkamittaiset farkut voivatkaan olla.

Suosikkimme