Trendikatsaus

Boheemi rapsodia

Urban folk -trendi yhdistelee ruutua ja denimiä modernilla otteella.
&copy Zalando
© Zalando 

Urban folk saattaa kuulostaa enemmän musiikkigenreltä kuin vaatetrendiltä. Kyse on kuitenkin jostain aivan muusta kuin Bob Dylanista lurittelemassa lauluja tamburiinimiehestä tai vierivistä kivistä 1960-luvun New Yorkissa.

Mukana on toki elementtejä Dylanin ja muiden aikalaistensa folk-muusikkojen pukeutumisesta. Tämän päivän versio tyylistä on kuitenkin asteen verran hienostuneempi menneisiin vuosikymmeniin verrattuna: nyt keskiössä on Yhdysvaltojen preerioilta tuttu paimentolaistyyli, jossa on mukana viitteitä Pohjois-Amerikan intiaanien sekä villin lännen pukeutumistyyleistä.

Alkuperäiskansoille ominaiset kuosit pomppasivat esille myös Taka Hayashin suunnittelemassa Vansin ja Pendletonin yhteistyömallistossa. Gucci sekä Dolce&Gabbana esittelivät kokoelmissaan kirjailtua farkkua sekä bombertakkeja. Katutyyleissä farkku on kaiken ytimessä. Denim-kankaassa on kuitenkin aina jokin juju: joko se on kulutettua tai tehty eläväiseksi erilaisilla pesuilla, ja toisinaan mukana on myös kirjailtuja paikkoja.

Toinen olennainen elementti tyylissä on ruutupaidat. Ruutuihin tykästynyt Alexander Wang loi kokonaisen malliston kuosiin perustuen. Miehen suunnittelema Runaway Buffalo -ruutupaita on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kuosi on jälleen kerran uudistunut aikansa trendejä mukaillen.

Urban folk -trendin kantavana teemana on nostalgian kaipuu: vanhoihin, ikivihreisiin vaatteisiin on yhdistelty leikkisiä yksityiskohtia, ja lopputulos vetoaa niin nuorempiin kuin vanhempiin sukupolviin. Julkkiksissa tyyli vetoaa niin musta-punaisessa flanellitakissa nähtyyn Ryan Goslingiin kuin rokkiasenteella ruutupaitoja kantavaan Harry Stylesiin, joten ei ole epäilystäkään, etteikö urban folk -trendi sopisi joka miehen ylle.

Shoppaile nyt