Sneaker Icons

Maineensa veroinen

Vans on valmistanut No. 44 -nimellä tunnettua Authentic-mallia jo yli 50 vuotta. Tutustu klassikon uusiin väreihin.

Vuosi 1966. Radiossa soi Rolling Stonesin ”Paint it, black”, The Beach Boys valmistelee Pet Sounds -albumiaan ja Muhammad Alista on juuri tullut ”The Greatest”. Samana vuonna Van Doren Rubber Company avaa ensimmäisen liikkeensä East Broadwaylle Anaheimiin Kaliforniaan. Nykyään merkki tunnetaan nimellä Vans. Paul Van Dorenilla ei ollut kengilleen edes kunnon nimeä, mutta silti No. 44 -tossuista tuli yhdet kaikkien aikojen himotuimmista kengistä.

© Vans
© Vans 

60-luvun loppupuolella skeittarit löysivät nykyään nimellä Authentic tunnetun mallin No. 44 – ja pian kengistä tuli koko sukupolven symboli. Skeittarit pitivät kengän kumisesta ulkopohjasta, joka antoi hyvän pidon laudalla. Kenkä myös istui jalkaan mukavasti ja oli valmistettu kestävästä kankaasta. Lähes kaikki kalifornialaiset skeittarit pitivät pian samoja kenkiä. Authentic oli myös vuonna 1976 markkinoille tuodun Vansin ensimmäisen varsinaisen Era-nimisen skeittikengän esikuva, jossa oli enemmän pehmusteita kuin edeltäjässään. Vansin Erat saivat näkyvyyttä niin ammattilaisskeittaajien, kuten Tony Alvan ja Stacy Peraltan jaloissa, kuin elokuvassa Lords Of Dogtown.

Tony Alva © Vans
Tony Alva © Vans 

Ammattiskeittareiden jaloissa Authenticia ei enää näy, mutta se on edelleen katumuodin kulmakivi ja esimerkiksi Lil’ Waynen, Big Seanin ja Asher Rothin suosikkikenkä. Ikoniset skeittikengät tuovat potkua kesätyyliin – valitse tyyliisi sopivat tossut joko perinteisistä väreistä tai uusista väreistä ja kuoseista. Klassiseen tyyliin sopivat tummansiniset, mustat tai valkoiset kengät. Jos haluat irrotella, valitse raikkaan eksoottinen palmu-kuosi. Nämä kengät vetävät huomion jalkoihisi.

Authentic-kenkiä rakastavat skeittareiden lisäksi niin surffarit kuin muusikotkin. Eikä ihme, tämä klassikko sopii asuun kuin asuun. Joko sinulta löytyy Vansit?

Suosikkimme