Sneaker Icons

Tähtiainesta

Flyknit-neuloksella päivitetyt Conversen Chuck Taylor -tennarit piristävät arkityyliä.

Yhdet Conversen Chuck Taylor -tennarit myydään joka 43. sekunti. Ennen kuin tennarit nousivat kulttiasemaan niitä nähtiin kuitenkin lähinnä koriskentillä valkoisten urheilusukkien kanssa.

Kenttien kuningas

Vain harvat tennarit ovat pysyneet muodissa kokonaisen vuosisadan ajan. Vuonna 1908 perustettu Converse valmisti alun perin kumisaappaita ja nousi massojen suosioon vasta vuonna 1917 julkistettujen All Star -tennareiden myötä. Akron Firestones -koripallojoukkueen jäsen ja myyntimies Charles Hollis Chuck Taylor toimi tennareiden keulakuvana, ja niinpä suosikkitennarit saivat pian hänen nimensä. Etenkin korispelaajat tykästyivät tossuihin, sillä ne sopivat hyvin parkettikentille.

Nirvanan Kurt Cobain &copy Kevin Mazur Archive 1 / WireImage
Kurt Cobain © Kevin Mazur Archive 1/WireImage via Getty Images 

Nuori kapinallinen

Conversen All Star -tennarit nousivat isänmaallisuuden symboliksi, kun Yhdysvaltain armeijan sotilaat harjoittelivat niissä ja olympiajoukkue sonnustautui puna-valko-sinisiin tossuihin. Pian tossut kuitenkin karistivat pois sporttifiiliksen ja muuttuivat kapinallisuuden symboliksi. Kurt Cobain yhdisti tossut revittyihin farkkuihin ja kuluneisiin t-paitoihin ja räppärit, kuten Snoop ja Wiz Khalifa, vannoivat All Starien nimeen.

Nykyään brändi on ylpeä useiden erilaisten alakulttuurien osoittamasta suosiosta. Converse sponsoroi muusikkoja ja sillä on Brooklynissa jopa oma Rubber Tracks -studio, jossa paikalliset bändit voivat levyttää maksutta.

&copy Zalando
© Zalando 

Uutta potkua

Tänä päivänä tennarimuoti muuttuu jatkuvasti, ja erityisesti uudet materiaalit kiinnostavat nuoria kuluttajia. Niinpä myös Converse on tehnyt uusia aluevaltauksia. Vuonna 2015 brändi toi markkinoille mullistavat Chuck Taylor II -tennarit, joissa on parempi holvikaaren tuki, pehmustetut Lunarlon-pohjalliset, hengittävä vuori ja kuvassa olevassa mallissa myös huippumukava Flyknit-päällysmateriaali. Tennarit ovat palanneet takaisin sporttisille juurilleen!

Suosikkimme