accountaccountbagbagzalando logomenu

Kestävää muotia miehille

Shoppaile vastuullisesti

Mitä kestävä muoti tarkoittaa?

Meille kestävyys merkitsee maapallon ja täällä asuvien ihmisten huomioon ottamista. Muotiteollisuudessa kestävää kehitystä voidaan tarkastella monella eri tasolla: eettisistä työoloista valmistusprosessin ympäristövaikutuksiin sekä eläinten hyvinvointiin. Aihe on meille tärkeä. Olemme lanseeranneet valikoiman erityismerkittyjä kestävän kehityksen tuotteita sekä kestäviä brändejä tehdäksemme vastuullisesta shoppailusta mahdollisimman helppoa. Lue kriteereistämme lisää alta tai tutustu Zalandon kestävän kehityksen sitoumuksiin yhteiskuntavastuuta koskevasta osiostamme.

Suosituimmat tuotteemme

Kuka hyötyy kestävästä muodista?

  1. 1. Maapallo. Säästä luonnonvaroja käyttämällä ympäristöystävällisiä materiaaleja ja tuotantomenetelmiä. Lopputulos: maaperä, ilma ja vesi saastuvat vähemmän, ja planeettamme voi paremmin.
  2. 2. Ihmiset. Reilut palkat ja turvalliset työolot auttavat luomaan vaatteita valmistaville ihmisille paremman tulevaisuuden.
  3. 3. Sinä. Sinä voit tehdä oman osuutesi ihmisten ja ympäristön hyväksi. Tehdään yhdessä muotimaailmasta hieman kestävämpää!

Shoppaile valmistusmateriaalin perusteella

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

Lyocell

Lyocell tunnetaan myös nimellä Tencel®. Se on vahva, pehmeä ja hengittävä kuitu. Se valmistetaan paperimassasta, jota saadaan ympäristöystävällisesti kasvatetuista metsistä ja nopeasti kasvavista, uusiutuvista materiaaleista, kuten bambusta ja eukalyptuksesta. Lyocell hajoaa maahan sataprosenttisesti, ja se on valmistettu ympäristöä säästävin menetelmin.

Tutustu tuotteisiin

Shoppaile valmistusmateriaalin perusteella

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

Luomupuuvilla

Luomupuuvillan viljelyssä ei ole käytetty keinotekoisia kemikaaleja, kuten torjunta-aineita tai lannoitteita eikä geenimuunneltuja siemeniä.

Tutustu tuotteisiin

Shoppaile valmistusmateriaalin perusteella

Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

image1
Tab 1

Lyocell

Tab 2

Luomu-
puuvilla

Tab 3

Ympäristö-
ystävällinen
denim

Ympäristöystävällinen denim

Denimin tulevaisuus on kestävämpi. Käyttöön otetaan uusia menetelmiä, kierrätettyjä materiaaleja ja luomupuuvillaa. Tuotantomenetelmät ovat tehokkaampia, sillä ne käyttävät vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Esimerkkejä ovat vedetön värjäys ja otsonivalkaisu.

Tutustu tuotteisiin

Vastuulliset mallistot

Kestävästä kehityksestä on muodostunut maapallon olojen parantamiseksi entistä tärkeämpi osa muotia. Valmistajat tiedostavat tämän ja pyrkivät tarjoamaan tuotteita, jotka ottavat huomioon sekä ympäristönsuojelun että kestävän kehityksen yhteiskunnalliset ulottuvuudet.

Kestävää muotia lapsille

Olipa kyse sitten puhtaasti tuotetuista materiaaleista tai esimerkiksi luomupuuvillasta, nämä hauskat designit tekevät perheen pienimpien pukeutumisesta entistä hurmaavampaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kestävästä muodista

Mitä on ekologinen muoti?
Ekomuoti keskittyy kestävän muodin ympäristöystävällisiin näkökulmiin. Ekologisten vaatteiden valmistukseen kuuluu luonnonmukaisten, kierrätettyjen ja uusiokäytettävien kuitujen käyttö ja haitallisten kemikaalien vähentäminen.

Mitä on eettinen muoti?
Eettisten vaatteiden valmistuksessa keskitytään erityisesti yhteiskunnallisiin kriteereihin. Eettinen muoti varmistaa, että työntekijöitä kohdellaan reilulla tavalla ja korostaa tehdyn työn arvoa.

Mitä on reilun kaupan muoti?
Reilun kaupan vaatteet ovat Maailman reilun kaupan järjestön (WFTO) sertifioimia. Reilun kaupan muoti varmistaa työntekijöille hyvät työolot, reilun palkan ja läpinäkyvyyden sekä edistää huonompiosaisten tuottajien mahdollisuuksia.

Miksi kestävä muoti on yleisesti kalliimpaa?
Kestävä muoti voi keskimäärin olla 15–40 % kalliimpaa (Dr. Grieger & Cie. Marktforschung 2016), joskaan tämä ei pidä paikkaansa kaikkien tuotteiden kohdalla. Kestävä muoti voi olla kalliimpaa monien eri tekijöiden vuoksi. Ensinnäkin luomusadoista on vaatimusten mukaan usein valmistettava kestävää muotia, joka aiheuttaa maanviljelijälle suuren alkusijoituksen ja on työläämpää valmistaa. Toinen tekijä on se, että suuremmat kulut johtuvat usein pienemmistä tuotantomääristä sekä kestävien periaatteiden paremmasta huomioimisesta tuotantomenetelmissä ja työolosuhteissa. .

Milloin tuote saa merkinnän kestävyydestä?
Zalandon verkkokaupassa tuotteet on merkitty “kestävä kehitys” -merkinnällä. Tällä hetkellä käyttämämme kriteerit perustuvat tuotteiden sertifikaatteihin. Vaikka joillain tuotemerkeillä ei vielä ole sertifikaatteja, ne työskentelevät silti lujasti tehdäkseen tuotteistaan kestävämpiä. Laajennamme parhaillaan kestävyysmerkintöjämme.

Milloin tuotemerkkiä pidetään kestävänä?
Tällä hetkellä kestävyydelle ei ole olemassa tarkkaa määritelmää. Jotkin tuotemerkit käyttävät vain tiettyjä materiaaleja, kun taas toiset keskittyvät erityisesti tuotantomenetelmiin. Osa kestävän muodin edelläkävijöistä tutkii jo kiertotalouden mukaista suunnittelua ja biohajoavuutta. Tarjoamme kaikki mahdolliset tiedot, jotta sinä voit tehdä tietoisen päätöksen. Meillä ei ole vielä kaikkia vastauksia, mutta elämme jännittävää, uusien teknologioiden ja innovaatioiden aikaa. Tervetuloa mukaan!

Mitä sinä voit tehdä?
Tuotteen kiertokulussa sen käyttövaiheella ja käytöstä poistolla on useimmiten suurimmat vaikutukset maapalloon. Voit tehdä muutoksen pitämällä hyvää huolta vaatteistasi ja kengistäsi, pesemällä vähemmän ja matalammissa lämpötiloissa, korjaamalla tuotteen aina, kun se on vain mahdollista, ja kierrättämällä second hand -liikkeisiin pois heittämisen sijaan.

Sertifikaatit

image1

GOTS
Sertifikaatti luonnonmukaisista kuiduista valmistetuille tekstiileille. Läpäistäkseen testin kuidut on kasvatettava ja prosessoitava tarkkojen ekologisten ja toksikologisten kriteereiden mukaisesti. Kaikkeen märkäprosessointiin on oltava toimiva jäteveden käsittelyyn tarkoitettu laitteisto. GOTS-sertifioidut tuotteet on valmistettu vähintään 95-prosenttisesti luonnonmukaisista kuiduista. Jokainen tuotantoketjun toimija tarkastetaan.

image1

Reilu kauppa
Laatumerkintä luonnonmukaiselle reilun kaupan puuvillalle. Reilu kauppa varmistaa, että maanviljelijälle maksetaan maailmanlaajuisen vähimmäishinnan mukainen takuuhinta sekä Reilun kaupan lisä, joka on tarkoitettu paikallisen yhteisön sosiaaliseen tai taloudelliseen kehittämiseen. Reilut sadot suojaavat maanviljelijöiden terveyttä ja turvallisuutta, edistävät veden tehokasta käyttöä ja estävät vaarallisten kemikaalien tai geenimuunneltujen puuvillansiementen käyttöä.

GRS logo

GRS
Global Recycle Standard on tuotestandardi, joka sertifioi tuotteessa olevat kierrätysmateriaalit. Tuotteen jokaisessa valmistusvaiheessa sekä toimitusketjussa varmistetaan tuotteen täyttävän standardin vaatimukset tinkimättömästi. Sen lisäksi, että standardi varmistaa tuotteen sisältämät kierrätysmateriaalit, se myös asettaa korkeat ympäristövaatimukset ja eettiset arvot tuotteen toimitusketjulle.

EU Ecolabel logo

EU-ympäristömerkki
EU-ympäristömerkki annetaan tuotteille ja palveluille, joiden tuotannossa noudatetaan korkeita ympäristövaatimuksia koko tuotekierron ajan, aina raaka-aineiden tuottamisesta itse tuotantoon, jakeluun ja hävittämiseen.

Organic Cotton Logo

Luomupuuvilla
Laatumerkintä Zalandon tuotteille, jotka on valmistettu vähintään 50-prosenttisesti luonnonmukaisista kuiduista, ja jotka on sertifioitu luomualan kansainvälisen yhteistyöjärjestön IFOAMin maanviljelyä ja tuotantoa koskevien standardien mukaisesti.

OCS Logo

OCS - Organic Content Standard
Organic Content -standardi takaa, että tuotannon kaikissa vaiheissa on käytetty vähintään 95 % sertifioituja orgaanisia raaka-aineita, jotka on varmennettu ja jäljitettävissä.

Organic Blended Content Standard Logo

Organic Blended Content Standard
Organic Blended Content -standardi takaa, että tuotannon kaikissa vaiheissa on käytetty vähintään 5 % sertifioituja orgaanisia raaka-aineita, jotka on varmennettu ja jäljitettävissä.

IVN Naturleder Logo

IVN Naturleder
Naturleder-sertifikaatti myönnetään tuotteille, joiden jokainen valmistusvaihe on toteutettu eettisesti ja ympäristöystävällisesti. Merkintä takaa, että tuotteessa käytetty nahka on peräisin vain sellaisilta eläimiltä, joita on käytetty myös ravinnontuotannossa. Uhanalaisten eläinten ja villieläinten nahan käyttö on kielletty. Naturleder-sertifioidut tuotteet on kasviparkittua nahkaa. Kromiparkitulle nahalle sertifikaattia ei myönnetä lainkaan.

Terracare Logo

Terracare
Terracare® valmistaa nahkaa, jonka käsittely ja raaka-aineet on tuotettu eettisesti ja ympäristöystävällisesti. Saksalaisyritys kuluttaa tuotannossaan vettä monia kansainvälisiä kilpailijoitaan vähemmän. Yritys puhdistaa syntyneen jäteveden EU-standardien mukaisesti, jonka jälkeen se palautuu uusiokäyttöön. Terracare-nahan valmistuksessa kiinnitetään huomiota kemikaaliturvallisuuteen sekä energiatehokkuuteen. Menetelmän ansiosta päästöjä ei synny juuri lainkaan.

BCI Better Cotton Initiative Logo

BCI Better Cotton Initiative
Ostamalla puuvillasta valmistettuja tuotteita, jotka on varustettu tällä merkinnällä, tuet vastuullisempaa puuvillantuotantoa Better Cotton Initiativen kautta.

Ympäristöystävällinen prosessi Logo

Ympäristöystävällinen prosessi
Zalandon määrittelemä laatumerkintä tuotteille, jotka on valmistettu ympäristöystävällisemmin. Valmistusprosessissa on käytetty vähemmän vettä, energiaa tai kemikaaleja - tai tuotannossa on syntynyt vähemmän jätettä. Sertifikaatit, jotka tämä merkintä käsittää, ovat muun muassa Bluesign, STeP by OEKO-TEX ® ja OEKO-TEX® Made in Green.

Kierrätysmateriaalit Logo

Kierrätysmateriaalit
Zalandon määrittelemä laatumerkintä tuotteille, jotka on valmistettu vähintään 20-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista, kuten kierrätysmateriaaleja sisältävä polyesteri, nailon, puuvilla tai villa. Katso tuotetiedoista, mistä materiaalista tämä tuote on valmistettu.

Luonnonmateriaalit Logo

Luonnonmateriaalit
Tällä Zalandon merkinnällä varustettu tuote sisältää materiaaleja, jotka kuormittavat vähemmän ympäristöä tai jotka on tuotettu muulla tavoin kestävästi. Tällaisia ovat esimerkiksi TENCEL®, lyocell, pellava, hamppu, vastuullisesti valmistettu viskoosi sekä modaali tai tuotteet, jotka ovat saaneet FSC-sertifikaatin. Katso tuotetiedoista, mitä materiaaleja tämän tuotteen valmistuksessa on käytetty.