accountaccountbagbagzalando logomenu
Joogaopas/ Haastattelu

Ella Elers

Hyvinvointibloggaajan haastattelu

Joogahaastattelu Ella Elers

Jooga auttaa tasapainottamaan, oli arjessa meneillään mitä tahansa. Etsi rauhassa juuri sinulle sopiva joogamuoto.

Ella Elers,  Bloggaaja

Haastattelussa Ella Elers

Joogaan rakastunut Ella Elers bloggaa oman tien kulkemisesta ja avautuu rehellisesti elämästään. Ella inspiroi positiivisuudella, joogaharjoituksilla, resepteillä, ja energialla. Hän muistuttaa meitä huumorilla siitä, miten me kaikki olemme mukiinmeneviä just sellaisina kuin olemme.


Miten päädyit harrastamaan joogaa?
Päätin noin viisi vuotta sitten että haluan liikkumisesta itselleni nautinnollisen elämäntavan, ja etsiskelin itselleni sopivimpia tapoja liikkua. Kokeilin ihan tosi paljon eri juttuja ‐ kuntosalia, ryhmäliikuntaa, kotitreenejä, tanssia, eri joogatyylejä, vaikka mitä. Pikkuhiljaa löysin minua innostavimmat tavat liikkua, ja jooga oli yksi niistä.


Mikä joogalaji on eniten sinun mieleesi ja miksi?
Kaikki tosi fyysiset, dynaamiset harjoitukset joissa hiki virtaa, musiikki soi, liike on virtaavaa ja yleisfiilis on kaikin puolin keskittynyt muttei yhtään vakava, on eniten mun mieleen! Yritin väen vängällä harjoitella astangaa vuoden verran, mutta huomasin että kaipasin tosi kovasti vaihtelevuutta, musiikkia ja leikkisyyttä harjoitukseeni. Sitten löysin hot‐salit, flowtunnit ja poweryogat ja olin myyty.


Miten jooga on vaikuttanut muihin elämänalueisiisi, kuten elämäntyyliin, ruokavalioon, tai matkustustapoihin?
Tosi vaikea sanoa että miten jooga tarkalleen ottaen on vaikuttanut, kun elämänkatsomukseni ja elämäntyylini ovat muokkautuneet pitkän ajan saatossa ja monien asioiden myötä. Mutta sen ainakin tunnistan että jooga (niinkuin liikkuminen yleensäkin) auttaa tasapainottamaan, oli arjessa mitä tahansa meneillään: jos olen levoton, se rauhoittaa. Jos olen kuplivan onnellinen ja leijun pää pilvissä, se juurruttaa jalkoja sopivasti maahan. Jos käyn läpi haastavampia asioita, jooga antaa energiaa kohdata niitä. Ruokavaliolta olen ihan kaikkiruokainen, ehkäpä sekin on jotain mihin joogalla on ollut vaikutusta; en halua rajoittaa itseäni millään tavalla tai kieltäytyä mistään. Luotan intuitiooni ja siihen että se kyllä tietää mikä ruoka on milloinkin hyväksi. Joskus se on suklaalevy, joskus iso pihvi ja joskus viikko kasvisruokaa.


Elämme yleensä kovin kiireistä arkea. Miten uskot muiden löytävän inspiraatiota harrastamaan joogaa, jos ei tunnu löytyvän siihen aikaa?
Mun mielestä ei tarvitse, jos ei halua tai kokee ettei ole aikaa. Jos haluaa, niin löytää kyllä aikaa ‐kunhan ei aseta itselleen sellaisia paineita että jos joogaa niin sitten pitää joogata vähintään puolitoista tuntia. Joskus jooga voi olla viisi minuuttia hiljaa paikallaan istumista tai aurinkotervehdyksiä. Ja onhan sitten myös sellaisia nettitunteja jos haluaa tehdä kotona tai työpaikalla tauoilla. (Ja sitten on kaiken maailman instagramtilit ja muut motivaationlähteet, jos inspiraatiota kaipaa!)


Mikä on mielestäsi ollut suurin haaste joogaamisessa?
Ehkä löytää se itselle mieluisin harjoitus ‐ joogatyylejä on niin paljon, ja yinjoogassa tai ilmajoogassa saa täysin eri kokemuksen kuin hotflowtunnilla. Sitten on myös paljon erilaisia opetustyylejä, erilaista musiikkia, eri lämpötilat, liikesarjat, ilmapiirit.. Joogasta voi jäädä tosi paha maku suuhun jos on päällä esimerkiksi todella kuluttava, stressaava ja väsyttävä elämäntilanne, ja sitten menee astangatunnille kun olisi oikeastaan ehkä kaivannut yinjoogaa tai jotain muuta rauhoittavaa harjoitusta. Mulla meni nelisen vuotta ensimmäisestä joogatunnista ennen kuin todella löysin sellaisen joogamuodon joka tuntuu omalta.


Mitä tarvikkeita/vaatteita suosittelisit joogan aloittelijalle?
Oma matto on kiva ettei tarvitse vuokrata, ja jos menee hot‐tunneille niin sitten kannattaa ottaa pari kevyttä pyyhettä mukaan (1 pyyhe tunnille ja 1 pyyhe suihkussa käyntiin). Vaatteissa tykkään itse mahdollisimman kevyestä ja istuvasta vaatetuksesta, erityisesti hottunneilla olen usein pelkissä shortseissa ja urheilutopissa. Istuvaa suosittelen siksi, että iholle liimautuvat löysät ja hikiset paidat tai housut ei tunnu hirveän mukavilta.


Mitä neuvoja antaisit aloittelevalle joogille?
Sanoisin että nauti, ole armollinen itsellesi ja kehollesi, älä ota harjoitusta liian vakavasti ja kokeile rohkeasti erilaisia tunteja jos jokin tyylisuuntaus ei tunnu heti omalta. Joogassa, niinkuin kaikessa muussakin liikkumisessa on mun mielestä tärkeintä löytää se tapa, joka tuntuu itselle miellyttävältä - silloin siitä tulee elämäntapa!